Vi har en ny(gammal) styrelse

BodenArr genomförde sitt Årsmöte den 28 mars kl 19.00 i ABFs lokaler.
Den nya styrelsen består av Ordförande Viveka Engholm, Sekreterare Maria Hussami och Kassör Karina Nilsson.

Liten men naggande god, ett minimum av styrelsemedlemmar. Det finns alltså plats för fler att engagera sig. Men om man inte är så sugen just på styrelsearbete så finns ju BodenArrs vänner, vår samling av människor som ibland känner för att engagera sig i något roligt kulturarrangemang, eller som själva kommer på något roligt att arrangera.
Lämnade oss gjorde vår fantastiske och fabulöse vän och kamrat Björn Sköldmark, vår styrelsepraktikant Leon samt vår Ordförande sedan många år, tillika en av föreningens grundare, Lilly-Marlene Lundberg, mer känd som Madde.
Här kommer hennes slutord:

Ordförande summerar året 2022 (och de senaste 10 åren)

Vi fick under 2022 uppleva konsekvenserna av pandemin. Det var ganska tydligt att restriktionerna satt sina spår, det var svårt att få den publikmängd vi är van vid till föreställningarna, och vi såg även en trend att biljetter köptes samma dag som arrangemanget. Folk var försiktiga, med rätta!

Vi fyllde 10 år, en milstolpe i en förenings existens! Det känns som att vi kommit väldigt långt under denna tid. Jag var med och startade upp föreningen 2012, då var vi tre tappra själar som grundade det som idag är bland de mest aktiva kulturföreningarna i kommunen. Vårt förtroende ökar genom åren, bevisen på detta är att fler och fler artister söker sig till oss, vi får större anslag och det blir ett hål i tillvaron hos bodensarna när vi ligger lågt.

Trots att vi alla varit påverkade av postpandemins lågeffektiva samhällseffekt har arrangemangen rullat på. Den seglivade ideella kulturkraften finns där, trots att elden nästan slocknat och alla ställer sig frågan ”hur ska vi orka?”. Men visst är det märkligt – helt plötsligt står vi där och serverar kultur åt befolkningen åter igen! Och även om antalet biljetter inte alltid blir sålda i önskad mängd så det är det artisterna, de ideella krafterna och publiken som är det viktigaste. Vårt mål är att ge de närvarande och delaktiga ett minne för livet.

Vår speciella egenskap i BodenArr när det kommer till arrangörsrollen är att vi är ambassadörer. För kulturen i Boden men också Norrbotten. Och det är tack vare detta skickliga värdskap som vår mailbox svämmar över med förfrågningar – både stressigt och häftigt! Vi lär oss sakta men säkert bygga upp en struktur som passar oss, våra möjligheter och förutsättningar. För varje ny styrelsemedlem vi fått med genom åren har vi lärt oss att se på vår verksamhet med ytterligare ett par nya ögon. Det är så tacksamt och viktigt. Och en gammal, i sammanhanget, kulturtant behöver påminnas om att vi tillsammans måste hjälpas åt och släppa fram varandra för den egna personen och föreningens utveckling.

Så avgående ordförande lämnar nu över klubban med ett varmt förtroende till hela nygamla styrelsen. Stjärnorna, kämparna, förebilderna i den lilla kommunens välmående, fan vad bra vi är!  

Det är en ynnest att få vara en del av BodenArr, Bodens kulturliv, den outtömliga källan av det känslosvall som bara upplevelsen av kultur kan ge. Den som ännu inte varit med borde definitivt prova!

// Madde Lundberg