Shohaz – Jorden runt med Golbang

11 februari kl. 14.00 – en familjeföreställning – Folkets Hus Boden, Rondo (ingång Kungsgatan)

Vad sägs om en resa jorden runt på 40 minuter?

När gruppen Golbang tar oss med på sin resa får vi höra hur tunga och svängiga rytmer från Kurdistan fungerar tillsammans med gåshudsframkallande melodier från Iran och Afghanistan eller hur det låter när vemodiga svenska sånger blandas med mer glädjefyllda från Argentina.

Tunga och svängiga rytmer blandas med gåshudsframkallande melodier och vemodiga sånger.

Vi som är med på resan får lära oss att sjunga på olika språk, klappa olika rytmer och möjlighet till att skapa världens längsta ringdans i kurdisk form. Sångerna framförs på svenska, persiska, baluchiska, afghanska och kurdiska och dessutom bjuds vi på iransk folkdans och virvlande sufidans. På köpet får vi ett musikaliskt fyrverkeri och gott om humoristiska inblickar i varandras likheter och olikheter.

I över 25 år har Golbang spelat och spridit sin innerliga och livsbejakande musik. Gruppens ledare Rostam Mirlashari är känd för sin varma och uttrycksfulla röst och för att tillsammans med sina medmusikanter skapa musikalisk magi i mötet mellan musik från olika delar av världen.

MEDVERKANDE
Rostam Mirlashari, sång och tanborag, Liliana Zavala, slagverk och sång, Daniel Reid, saxofoner, dragspel och sång, Bamshad Mirlashari, keyboard och sång, och Mahsa Poorramezan, dans (specialiserad på iransk folkdans och sufidans).

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Folkets hus Rondo
11 februari kl. 14.00 (föreställningen är ca 45 min)

Pris: 110:- (+ ev. service avgift)
Barn under 12 år fri entré i vuxens sällskap

Förköp: Tickster.com, Folkets Hus Boden och Bodens turistcenter
https://www.tickster.com/events/6cuzfb3w127c440

Rekommenderad ålder: 5–9 år
Arrangör: BodenArr
Kurlturpartner: Folkets Hus Boden och Norrbottensmusiken

Möjliggörare: ABF Norr Boden, Bodens kommun och Region Norrbotten