NKO & Alva Holm

Lördag den 22 april gästades Boden och Överluleå kyrka av Norrbottens Kammarorkester och solisten Alva Holm.

Under ledning av Petter Sundkvist i Pablo Sarasates Carmen Fantasy inspirerad av Georges Bizets kända opera. Ett virtuost fyrverkeri som ställer enorma krav på solisten. Här studsar stråken verkligen över strängarna, och det vimlar av dubbelgrepp och ackord, hisnande snabba löpningar och himmelskt klingande flageoletter. När Alva Holm spelar förbluffas man över den mognad och auktoritet den unga violinisten utstrålar. Hennes violinklang är varm och uttrycksfull och hennes starka musikaliska personlighet fångar lyssnarens uppmärksamhet från det ögonblick då hon sätter an stråken mot strängen.

Norrbottensmusiken

Och vilken fantastisk kväll det blev!
Recentionerna från de tidigare föreställningarna lovade gott inför den fjärde och avslutande i vår fina Överluleå kyrka i Boden. Det blev såklart stående ovationer här med. En familjär stämning och bara glada ansikten. Vi arrangörer i BodenArr gick hem med känslan av att ha upplevt något väldigt speciellt.
Kvällens möjliggörare: Region Norrbotten, Norrbottensmusiken, ABF Norr Boden, Bodens kommun.

Norrbottens Kammarorkester i Överluleå kyrka den 22 april 2023
Norrbottens Kammarorkester i Överluleå kyrka den 22 april 2023