Nine Sparks Riots & Norrbotten Big Band

Njut av en helkväll med mat och musik den 20 mars på Bodensia!

NINE SPARKS RIOTS

…har gjort succé inte bara på streamingtjänster, med sina miljontals lyssningar, utan även i samarbete med Norrbotten Big Band. Nu öppnar de för ett nytt program med en blandning av gammalt och nyskrivet material.

– Ja, och den här gången blir arren köttigare, tyngre och med fler lager i blåset, berättar trombonisten Kristian Persson, som står som frontfigur, kompositör och arrangör för Nine Sparks Riots.

Förutom tyngdvikt i storbandets blås, lovar han en mix av hiphop och funk – allt i jazzig förpackning och förgyllt av bandets bägge vokalister Graciela Chin A Lois och Joanne Nugas mäktiga stämmor.

Joakim Milder, Norrbotten Big Bands konstnärlige ledare, om valet av just Kristian Persson:

– Kristian har tidigare skrivit en del arrangemang för Norrbotten Big Band, och bidrar med en lite annorlunda inriktning… Han har stor erfarenhet av att spela blåssektion i popsammanhang och skriver på ett sätt som verkligen entusiasmerar musikerna.

Det var i samband med förberedelserna inför en skolproduktion som Milder såg den påtagliga glädjen hos storbandet.

– Jag har nästan aldrig hört bandet låta så fantastiskt bra. Musikerna utstrålade en väldig lust att spela just den här musiken, och alla gick in med ett stort engagemang för att göra den rättvisa. Naturligtvis ville vi utvidga produktionen och göra den tillgängligt för fler lyssnare.

Nine Sparks Riots släppte sina första låtar år 2020 och nådde snabbt en bred publik lång utanför Sveriges gränser. Förra året gav de alltså, tillsammans med Norrbotten Big Band, en serie konserter vända till de yngre lyssnarna på landets hög- och gymnasieskolor.

Nu är det dags för den här produktionen att också få möta den vuxna, jazzfunktörstande publiken!

Datum: 20 mars. Afterwork startar 18.00, konserten 19.00
Plats: Restaurang Bodensia
After work och konsert: 
375 kr
Konsert: 200 kr
Barn under 12 år: 80 kr

18.00 Restaurangen serverar serverar Tagliata på flankstek med ruccola, örtig tomat, kapriskräm, hyvlad grana padano och friterad potatis (glutenfri och låglaktos). Till barnen serveras hamburgare och pommes frites.
OBS! After workbiljett bokas senast 11 mars!

18.45 Insläpp för besökare med endast konsertbiljett

I baren kan du köpa dryck, fika och smörgås. Vid allergier eller specialkost, maila till info@bodenarr.se
Biljetter hittar du hos Folkets Hus Boden, 0921-18550 (serviceavgift tillkommer) och på www.tickster.se

Arrangör: BodenArr
Möjliggörare: Bodensia, Norrbottensmusiken, ABF Norr, Bodens kommun, Studio Maddez