Den förbjudna skogen

Systrarna Saga och Sägne vet mycket väl att de inte får ta vägen genom skogen när de går hem från skolan. Ändå kan de inte motstå. För vad är det som gömmer sig långt där inne i skogen? Vad är det som sker där runt träden när mörkret faller? Vad händer egentligen när man är vilse i skogen och stigen är långt borta? Och vad ska en göra där i ensamheten?

I denna spännande saga kastas Sara och Sägne rakt in i ett oväntat äventyr där de träffar folktrons mest fruktade väsen: Näcken och Skogsfrun!

Vilken tur att de kan ta hjälp av publiken när allt känns hopplöst och vilset. Sagan om Saga och Sägne framförs av Trio Törn bestående av tre starka personligheter med rötterna i den svenska folkmusiken: Klara KällströmPetrus Dillner och Olof Kennemark. Med den ovanliga sättningen fiol, cello och nyckelharpa experimenterar de ständigt med instrumentens möjligheter och utmanar traditionen. De blandar färgglada melodier med fängslande harmonier, ohämmat sväng och improvisation – allt i en levande enhet.

Trio Törn släppte sitt första album Debut sommaren 2018. Skivan hyllades bland annat av musikmagasinet Lira som skrev om en ”kombination av otroligt begåvade musiker” som presenterade ”kompositioner som inte är av denna värld”. Samma år mottog Trio Törn Kungl. Musikaliska Akademiens ensemblestipendium.

Plats: Rondo, Folkets Hus Boden den 26 november kl 14.00
Entré: 
100 kr. Barn under 8 år går in gratis (biljett krävs)

Biljetter hittar du hos Folkets Hus Boden, 0921-18550 och på Tickster

Arrangörer: BodenArr Samverkanspartner: Folkets Hus Boden, ABF Norr Boden, Studio Maddez, Bodens Kommun, Norrbottensmusiken