FRIDA HYVÖNEN & Norrbotten NEO

Frida Hyvönen är en av Sveriges mest framstående artister. Hennes musikaliska resa började 2005 med debutalbumet Until Death Comes. Två engelskspråkiga album följde, Silence is Wild och To the Soul och snart även de båda specialutgåvorna Frida Hyvönen Gives You: Music from the Dance Performance Pudel och Frida Hyvönen Gives You: Music from Drottninglandet.

Med Kvinnor och barn som släpptes 2016 bytte Frida till svenska och vann två Grammis i kategorierna Årets textförfattare och Årets kompositör. På nya kritikerhyllade albumet Dream of independence har hon återvänt till engelska och sjunger om livets stora frågor. Kritikern Jan Gradvall beskriver Frida Hyvönen som en porträttmålare som fångar människors både yttre och inre liv och kallar Dream of independence en ”konstnärlig dubbeltriumf”. Nöjesguiden skrev i sin recension att ”Hyvönen är bekväm i sitt artistskap och har fokuserat på att renodla sitt låtskrivande. Låtarna på skivan är vackra och intima, och rymmer vemod och humor på samma gång”.

Nu möter Frida Hyvönen Norrbotten NEO och med sig har hon flera av sina egna låtar i nya arrangemang gjorda av Hans Ek.

– Jag ser enormt mycket fram emot att spela med Norrbotten NEO, berättar Frida Hyvönen. Det är ett så bra format, det kommer passa min musik – och extra kul att vara i Norrbotten. Vi kommer handplocka en bukett låtar, de finaste från min repertoar.

Dirigenten och arrangören Hans Ek har tidigare samarbetat med artister som Zara Larsson, Laleh, Veronica Maggio och Ane Brun. Med öppet sinne och en övertygelse om musikens styrka vågar han bryta mönster och gå egna vägar. Något som återspeglas i allt han gjort under de 30 år han befunnit sig i frontlinjen i det svenska musiklivet. I gränslandet mellan klassisk musik, jazz, pop och folkmusik förvandlar Hans Ek med sina arrangemang det invanda till något oförutsett och spännande. Det som räknas är kvalitén, kraften, höjden, känslan och idérikedomen. Under tio år ansvarade han för musiken vid Polarprisutdelningen.

Plats: Överluleå Kyrka, 5 december kl 19.00
Entré: 
Vuxen 200 kr, Medlem i BodenArr/Under 25 år 150 kr

Biljetter hittar du hos Folkets Hus Boden, 0921-18550 och på www.tickster.se

Arrangör: BodenArr
Möjliggörare: ABF Norr Boden, Norrbottensmusiken, Bodens kommun