Kolonien

Folkets Hus Boden, FORUM – TORSDAG 24 NOVEMBER 2022 KL. 19:00–20:30

Kolonien - Foto: Olof Grind
Kolonien – Foto: Olof Grind

I över ett decennium har Kolonien varit en del av folkmusikscenen i den nya eran. Med sin karakteristiska sång och mångfald av musikaliska influenser har de utmanat bilden av samtida folkmusik och skapat sitt eget kreativa utrymme i utkanten av traditionell musik; en blandning av akustisk roots-musik och anthemisk singalongpop som för samman flera världar.

Koloniens debutalbum ”Clockwise” släpptes 2012 och bandet tilldelades ”Årets nykomling” på Folk- och World Music Awards. 2015 släppte Kolonien sitt andra album ”Land of Dreams”. Internationellt intresse växte och efter över 500 konserter i 14 länder fick bandet en showcasekonsert på Folk Alliance International i Kansas City, 2018 som startade årliga turnéer i Nordamerika. Under 2020 inleddes ett samarbete med Vermont-baserade och flerfaldigt prisbelönta skivbolaget Cumbancha för att släppa deras tredje studioalbum.

Familjekvartetten Koloniens tredje album, ”Till Skogen”, släpptes 22 april 2022 på Supertraditional i Skandinavien och Cumbancha internationellt. Det är en personlig berättelse om fyra vänner, en familj och en plats. Om hembygden och skogen utanför gården. Om 10 år tillsammans som band. Om svårigheterna och glädjen i att tillsammans växa upp och om allt vad det innebär med att se släktingar gå vidare och nya liv tillkomma. Om en frustration över samhällets växande fokus på individen och frågor om hur vi ska möta vår tids stora utmaningar.

Biljetter hittar du på tickster.com, Folkets Hus Boden samt Bodens Turistcenter.
Unga under 20 år går in gratis, förbokad biljett krävs. Dörrarna öppnar kl 18.45.

Arrangör: BodenArr
Kulturpartner: Folkets Hus Boden
Möjliggörare: Bodens kommun, ABF Norr Boden