BACH in the STREET

Vem är du? Var kommer du ifrån? Vart ska du? Genom en mix av klassisk musik och streetdance delas en berättelse om att ärva och bära minnen, att fly, rotas i ny jord, hitta sin plats och om hur olika kulturer kan få en människa att växa.

Violinvirtuosen och Bach-specialisten Semmy Stahlhammer och streetdansaren Maele Sabuni är båda födda i Sverige, de är andra generationens invandrare, deras föräldrar har flytt folkmord, krig och förstörelse. Semmy bär på ett judiskt arv och Maele på ett kongolesiskt. Båda har satsat på sitt livs passion och har blivit bland de främsta i vårt land inom sina respektive konstnärliga områden.

Efter föreställningen ingår ett samtal med publiken med utgångspunkt från följande frågeställningar: Vem är du? Vad kommer du ifrån? Vart ska du?

MEDVERKANDE
Maele ”Reeflex” Sabuni är vinnare av prestigefyllda priser och är en av Sveriges främsta battle-dansare inom hiphop och house. Han har arbetat med Melodifestivalen och andra tv-produktioner ett flertal gånger, både som koreograf och dansare.

Semmy Stahlhammer har mottagit många utmärkelser som violinist och uttolkare av Bachs violinverk. Han har bl a varit förste konsertmästare vid Kungliga Operan och konstnärlig ledare för ett flertal nationella och internationella kammarmusikfestivaler och turnerar världen runt.

Biljetter via: www.tickster.com och Bodens Turistcenter.
Begränsat antal biljetter till föreställningen.
Vuxen: 100 kr
Ung under 18 år: Gratis men bokas via tickster.com

Plats: Folkets Hus Boden, Forum. Ingång via SAGA, en trappa upp. Dörrarna öppnar 12.45.

Arrangör: BodenArr
Möjliggörare: Norrbottensmusiken, Bodens Kommun, ABF Norr Boden, Folkets Hus Boden, Region Norrbotten