Kom öde ö rädd

En del av kulturveckan HÖSTGLÖD

Här får vi lyssna på en riktigt spännande historia tillsammans med råttorna Daisy, Spolen, Tots och Brava Carlo. Vi tas med till tiden innan de fyra råttorna träffades, då Daisy och Spolen hittade flaskposten med det mystiska meddelandet ”Kom öde ö rädd”… Någon var rädd och behövde deras hjälp. Men var fanns ön? Och hur skulle de kunna ta sig dit?

Under berättelsens gång interagerar vi med de sjungande råttorna på väg mot ett oväntat slut. Kanske knåpar vi ihop en flotte som vi kan segla över havet med?

Denna nyskrivna musikteaters rötter går djupt ner i den norrbottniska myllan. Skriven av den lovordade ordkonstnären Bo Selinder från Luleå, som tidigare turnerat med barnföreställningar som Musikagenterna och I min blommiga ballong.

Historien är baserad på Luleåfödda författaren och illustratören Fanny Felicia Svanbergs bok Kom öde ö rädd (Black Island Books). ”En spännande och något halsbrytande berättelse” lyder en av recensionerna. När Fanny Felicia Svanberg här omvandlar sina illustrationer från boken till livfull scenografi tas den musikaliska upplevelsen till en ny nivå som visuellt äventyr.
MEDVERKANDE
Bo Selinder, Lotta Karlsson, Robert Råberg och Ulrika Kommes.

Datum: 2 oktober kl 15.00 – 15.40
Plats: FORUM. Ingång SAGA, en trappa upp.
Länk till evenemang: https://fb.me/e/4bHa80FYm
Biljetter: Tickster samt Folkets Hus Boden
biljettpris vuxen 90kr. Rekommenderad ålder från 3 – 4 år nära vuxens sällskap. Barn under 9 år gratis.
NORRBOTTENSMUSIKEN, Region Norrbotten
Arrangör: BodenArr
Kulturpartner: Folkets Hus Boden
Samverkansparner: Bodens kommun, ABF Norr Boden.